Linda de Koning
l.dekoning@transcultureletherapie.nl
BIG-nummer
39928181931
AGB-code
94068776
Linda is geboren in de omgeving van Amsterdam en kenmerkt zich door haar grote nieuwsgierigheid en interesse in de mensen om haar heen. Creativiteit en onverdeelde aandacht voor de wereld heeft haar bewogen naar het werken als therapeut in de multiculturele samenleving van Amsterdam en tevens als vaste vrijwilliger bij het daklozencentrum. Centraal in haar leven staan de verhalen van mensen – wie ze zijn, wat hen drijft, en hoe hun wereld eruitziet. Zowel in de therapiekamer als er buiten, maakt verbinding en interactie met een internationaal karakter een groot deel uit van haar dagelijks leven. Linda gelooft sterk in de vitale kracht van beweging en muziek binnen deze verbinding tussen mensen. Zelf haalt zij veel energie uit de Latijns-Amerikaanse en Afro-Amerikaanse dans.
Als systeemtherapeut en Regiebehandelaar bij het expertisecentrum voor transculturele therapie, werkt Linda vanuit een open en vriendelijke basishouding. Ervaringsgerichte oefeningen spelen daarbij een grote rol. Wat voor haar centraal staat in systeemtherapie, is dat niemand er alleen voor hoeft te staan. Of het nu gaat om familie, vrienden, buren, maatschappelijk werk, de steun van voorouders of dierbaren die alleen nog in gedachten aanwezig zijn – het gaat erom dat je je gedragen voelt door een netwerk dat naast je staat. Met behulp van methoden zoals het genogram en het verkennen van intergenerationele lijnen kijkt Linda naar hoe patronen en verhalen door generaties heen hun weg hebben gevonden naar het heden. Daarbij besteedt ze veel aandacht aan validatie: het erkennen dat het soms hard werken is, maar dat het ook volkomen begrijpelijk is dat dingen gaan zoals ze gaan. We werken samen, ik kan het niet voor je doen, maar ik kan het wél met je doen.
De ervaring ligt voornamelijk in het werken met kinderen, jeugd, jongvolwassenen en gezinnen, zowel als regiebehandelaar, diagnostisch onderzoeker als behandelaar bij klachten zoals angst of dwang. Maar ook thema’s als puberteit, identiteitsontwikkeling, maatschappelijke kwesties en de samenwerking met sociale basisstructuren hebben haar aandacht. Naast haar therapeutische werk begeleidt zij ook jongerenwerkers, maatschappelijk werkers en schoolmaatschappelijk werkers. Zowel de sociale kaart van Amsterdam als Zaanstreek-Waterland is haar goed bekend. Door deze brede ervaring en kennis van het gehele werkveld (formele zorg, informele zorg en handhaving/veiligheid) van zorg en onderwijs kan zij schakelen tussen verschillende contexten en perspectieven, altijd met de mens en zijn of haar unieke verhaal als vertrekpunt. Daarnaast werkt zij met vraagstukken binnen de partnerrelatietherapie, zoals het werken aan het versterken van verbinding, communicatie en onderlinge steun binnen relaties.
In haar werkwijze is er ruimte voor de betrokkenheid van jonge kinderen in de therapiekamer. Soms letterlijk, wanneer zij meedoen in de sessies, maar ook indirect, doordat hun aanwezigheid en behoeften onlosmakelijk verbonden zijn met de dynamiek van het gezin en de partnerrelatie. Jonge kinderen kunnen een unieke spiegel zijn voor de emotionele processen van hun ouders. Door hen op een speelse en respectvolle manier ruimte te geven in de therapie, ontstaat er vaak meer begrip en verbinding binnen het hele systeem.
Locatie
Amsterdam Zuidoost
Aanwezig
Maandag (hele dag), donderdag (dagdeel)
Talen
Nederlands, Engels