drs. Ans de Jong

GZ-psycholoog

Transcultureel systeemtherapeut

Regiebehandelaar BGGZ

a.dejong@transcultureletherapie.nl

BIG-nummer
19061326625

In de opleiding tot systeemtherapeut heeft mijn nieuwsgierigheid naar de ander een kader gekregen. Niet weten, maar vragen. Niet vragen naar wat iemand al van zichzelf weet, maar vragen naar wat de ander nog niet weet. De narratieve en de transculturele systeemtherapie bieden mij manieren om de ander te ontmoeten, samen een taal te vinden en een nieuw verhaal te maken. Ontmoeting is een ware kunst. In behandeling kan ontmoeting tot heling en ontwikkeling leiden. Dat is de kunst van systeemtherapie.

Aanleiding is de persoon en zijn of haar vraag, richtinggevend is wat er in de ontmoeting tussen mij en de ander ontstaat.

Opleiding

Ik ben orthopedagoog, GZ-psycholoog, systeemtheoretisch psychotherapeut en EMDR-therapeut, supervisor NVRG.

Werkervaring

Sinds 1991 ben ik werkzaam als orthopedagoog ten behoeve van de begeleiding en behandeling van mensen met een lichte verstandelijke beperking. Omdat behandeling steeds meer mijn interesse kreeg, heb ik mij verder geschoold tot GZ psycholoog en systeemtherapeut. Sinds 2010 ben ik mijn werk als therapeut gestart, zowel vanuit een eigen praktijk als bij een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking.

In mijn behandelingen combineer ik al mijn kennis en ervaring. Ik werk graag met behulp van visuele middelen, zoals opstellingen met poppetjes, tekeningen, levenslijnen of de Yucel methode. Ik ben nieuwsgierig naar de ander: waar komt u vandaan, hoe is uw levensverhaal, wat zijn uw drijfveren en overtuigingen, wie zijn belangrijk voor u? Wat maakt dat u met mij in gesprek wilt en wat kan ik voor u doen om weer een weg te vinden die u past?

Aanwezig
Dinsdag, woensdag, vrijdag

Talen
Nederlands