dr. Connie Meijer

Psychiater

Regiebehandelaar

c.dejong@transcultureletherapie.nl

BIG-nummer
89022783701

Connie is geboren in Curacao waar ze de lagere en middelbare school heeft afgemaakt. In Nederland heeft ze haar opleiding tot basis arts gedaan. Haar psychiatrie opleiding heeft ze in Engeland (London) gedaan en ze is een “member of the Royal College of Psychiatrists” (MRCPsych).

Na haar specialisatie in London heeft ze ongeveer 15 jaar in Nederland gewerkt, zowel als manager als als psychiater in de ouderenzorg en zorg voor langdurige psychiatrische aandoeningen. In 2011 ben is zij weer terug gegaan naar Engeland en heeft daar gewerkt als manager acute zorg en als psychiater op een acute opname afdeling. Vanwege de situatie met COVID is ze eind 2020 weer naar Nederland gekomen waar ze momenteel werk in de ambulante zorg als ZZPer. Wanneer het mogelijk is, werkt ze voor korte periodes (2 maanden) op Curacao om te helpen op de acute opname afdeling van de Capriles Kliniek.

Connies expertise is in acute- en crisiszorg, waarbij haar interesse uit gaat naar transculturele psychiatrie en behandelen van problemen die ontstaan door onthechting en migratie. Andere aandachtsgebieden zijn: omgaan met suïcidaal gedrag, beddenbeheer binnen de klinische psychiatrie/opname afdeling, veilig (= laagst mogelijke therapeutische dosis) voorschrijven van medicatie, en psychiatrische klachten specifiek voor levensfase.

Locatie
Rotterdam

Aanwezig 
Vrijdag

Talen
Engels, Nederlands